TRANSKOP doo Tuzla je preduzeće u privatnom vlasništvu, osnovano u novembru 1991. godine.
Naša osnovna djelatnost je prevoz robe u domaćem i međunarodnom saobraćaju, te skladištenje i lokalna distribucija. Raspolažemo sa četrdeset voznih jedinica, odnosno šestaest tegljača, dva solo kamiona, osamnaest priključnih vozila i četri dostavna vozila, potpuno opremljenih za transport robe u i iz zemalja Evropske Unije. Također raspložamo sa vlastitim parkiralištnim prostorom od cca 6.000 m2. te skladištnim prostorom od 1.000 m2, od čega je 400 m2 regitrovano carinsko skladište.

Preduzeće je posebno specijalizirano za transport običnih pošiljki svih veličina iz Austrije, Njemačke, Holandije i Belgije prema Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, i u obratnim pravcima. Pored navedenih relacija imamo uređenu liniju kontejnerskog transporta USA -Bremenhaven-Tuzla i to veoma kratkim rokovima od 15-20 dana.
Uspostavljena je veoma dobra saradnja sa stranim partnerima iz Evropske Unije koji raspolažu velikim zbirnim robnim magazinima. Pored transporta i ostalih srodnih djelatnosti bavimo se i trgovinom, te Vam možemo pomoći u izboru i nabavci Vama potrebnih roba.

DJELATNOST

Transkop je razvio softwer (u VB & MS-Access) za upravljanje i analizu poslovanja voznog parka transportnih kuća. Isti koristi više vodećih transportnih kuća u BiH.

Transport
Špadicija / Logistika
Servis